К основному контенту

Кіхтенко привітав учасників Донбас Медіа Форум

Розпочав свою роботу Донбас Медіа Форум, який буде проходити з 6 по 7 червня. Губернатор Донецької області звернувся до учасників форуму з вітальним словом.

Наводимо повний текст привітання:

Шановні колеги! Саме так я звертаюся до вас як генерал в цей складний для нашої країни час. Адже в умовах неоголошеної так званої гібридної війни ваша роль, яку ви відіграєте на інформаційному фронті, не менш важлива, ніж кадрових військових. Вони відстоюють територіальну цілісність і суверенність нашої держави, а ви – ведете боротьбу за думки наших громадян. І цей фактор покладає додаткову відповідальність за кожне слово у ваших матеріалах, змушує відповідати новим, ще більш високим стандартам сучасної журналістики. Тим більше – в регіоні, який охоплений війною, і де позиції наших громадян часто-густо мають протилежний характер. Ваше слово – потужна зброя, і я прошу вас ретельно зважувати, який воно матиме резонанс, думати не лише про поточний момент, але й про середньострокові і довгострокові наслідки. Нині часто говорять про те, що наші політики з огляду на шляхи вирішення конфлікту на сході розділились на дві категорії – «яструбів» та «лібералів». Я не належу ні до одних, ні до других. І закликаю вас до того, аби ви в своїх судженнях не були категоричними. І щоб у вашому професійному середовищі не було такого різкого розподілу, який властивий вітчизняному політикуму. 

Нині Донбас де-факто розчленовано на дві частини. 

Однак для мене він залишається неподільним, і моя принципова позиція полягає в тому, що ми повинні дбати не лише про тих громадян, які знаходяться на контрольованій нашою владою території, а й про тих, хто знаходиться в окупації. У так званих ДНР і ЛНР знаходяться сотні тисяч тих, хто в силу різних обставин не має змоги звідти виїхати, однак і надалі залишається прихильником єдності України. 

«Легче всего обвинять жителей в предательстве, а как нам быть? Наша семья инженеров имеет редкую, хотя и не очень высоко оплачиваемую профессию. Куда нам ехать с детьми? Где жить и на что? На базаре торговать мы не умеем, да туда и не попадешь… Тут наши родители, мы вынуждены оставаться, хотя мы и не ходили на митинги и референдумы!» 

Це мені піше мешканка Донецька і подібних листів – сотні. 

В кожному з них – своя історія, своя драма. І якщо ми хочемо повернути втрачені території, то ми не повинні втратити насамперед тих людей, які нині там проживають. І це, як мені видається – одне з головних наших завдань у сучасних умовах. Україна повинна використовувати весь інструментарій для захисту своєї суверенності, встановлення миру на донбаській землі – політичний, економічний, медійний. І ще один аспект вашої діяльності полягає у формуванні адекватного і об’єктивного сприйняття кроків української влади в реалізації цього вкрай складного завдання. 

Також додам, що ми провели свого роду внутрішній аудит своєї діяльності в інформаційній сфері, зробили відповідні висновки, і Донецька обласна військово-цивільна обласна державна адміністрація проводитиме більш ефективну інформаційну політику в регіоні. Але без вашої допомоги цього досягти не вдасться. 

Ми завжди відкриті для представників ЗМІ і розглядаємо вас як своїх надійних союзників і партнерів у справі встановлення миру на донбаській землі, формуванні громадянського суспільства, побудови сильної, незалежної держави. Хочу також висловити свою повагу і вдячність організаторам «Донбас медіа форуму», які віднайшли можливості організувати вкрай актуальний і потрібний країні захід. 

Особливо зважаючи на те, в якій надзвичайно складній ситуації опинилися ЗМІ Донбасу. Моя шана всім вам, хто, попри форс-мажорні обставини, продовжує виконувати свій професійний та громадянський обов’язок. 

Користуючись нагодою, щиро вітаю вас із професійним святом – Днем журналіста, і бажаю вам усіляких гараздів як на професійній ниві, так і в особистому житті! Миру та злагоди! 

Щиро ваш, Голова Донецької військово-цивільної обласної державної адміністрації, генерал армії Олександр Кіхтенко.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Експертне опитування «Війна на Донбасі і журналістика»

Експертне опитування журналістів «Війна на Донбасі і журналістика» було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва впродовж 26 -27 червня 2016 року під час Донбас Медіа Форуму. Завданням дослідження було визначити думку журналістського середовища стосовно конфлікту на Донбасі, специфіки його висвітлення, а також перспектив вирішення. Всього опитано 44 респонденти.

The 3d Donbas Media Forum was held in Svyatohirsk

The 3d Donbas Media Forum was held in Svyatohirsk on June 27-29. It was attended by participants from all towns of Donbas and the majority of Ukrainian regions. Donbas Media Forum goal is to develop tolerant media space in Donbas and Ukraine with further refusal of hate speech. Donbas Media Forum is a platform for a dialogue between regional and international media, cultural initiatives, and public organizations with the aim of developing civil society and strengthening principles of independent journalism in the region.

Анонс «Донбас Медіа Форуму 2018»

«Донбас Медіа Форум 2018» відбудеться 6 та 7 липня у місті Харкові в готелі Premier Palace Kharkiv, що знаходиться за адресою: проспект Незалежності, 2. Тема цьогорічного форуму:   « Нові виклики та можливості, з якими стикаються регіональні ЗМІ» . У 2018 році Форум відбудеться на тлі загострення внутрішньополітичної боротьби в Україні напередодні парламентських та президентських виборів, коли очікується зростання політичного популізму та упереджених публікацій в засобах масової інформації. Широке залучення журналістів до процесу пошуку моделей мінімізації негативного впливу може стати рішенням, орієнтованим на потреби самих медіа-установ. Заходи, що проводяться в рамках Форуму, полягають у розробці знань та навичок, необхідних для критичного аналізу та практичної діяльності регіональних ЗМІ. Підвищення якості ЗМІ дозволить українцям отримати інформацію про події та зміни в країні. Якість інформації, що поширюється традиційними ЗМІ, відіграє головну роль у формуванні гр